събота, 26 октомври 2013 г.

Най-дългите мостове в света


Добре дошли в света на страхотните изкуствени конструкции, където ще ви запознаем с най-дългите мостове в света, които несъмнено са красиви шедьоври  на съвременните технологии, модерната визия и съвременното инженерство.
Да не говорим за ефектната им архитектурна визия, която може да преобрази вашето пътуване в спираща дъха пътешествие.Само погледнете!

Chesapeake Bay Bridge - Вирджиния, САЩДълъг 28,3 км. моста Chesapeake Bay Bridge минава над сините води на залива "Chesapeake" и го свързва с полуостров "Delmarva" и градските райони на "Hampton" i Вирджиния бийч на юг.Архитектурния стил на Chesapeake Bay Bridge е съвсем прост, включващ четири пътни платна, но уникалната му характеристика е, че това е един от малкото мостове-тунели в света.На две места в средата на дължината му, моста преминава в тунел, който се потапя под морското равнище, което се превръща в едно наистина уникално преживяване.





The King - Саудитска АрабияДължината на The King е 25 км., като преминава над южния бряг на Персийския залив и свързва остров Бахрейн със Саудитска Арабия.Този бетонен "морски път" е построен през 1986г. с цел да улесни пътуването между острова и континента.По време на преминаването през моста, може да посетите граничната гара, която се намира в средата на моста.Там има редица удобства, като ресторанти и други удобства, от където приятно да се насладите на панорамната гледка към Персийския залив.




Donghai Bridge - ШанхайПристанището на Шанхай е едно от най-натоварените пристанища в света, а този 33 километров мост свързва именно него с континенталната част на града.По време на минаването през моста може да видите някои от най-големите кораби в света, чиито гигантски размери ще ви оставят без дъх.Освен това, Donghai Bridge ще ви завладее и с прекрасната си гледка към града, която след залез слънце става наистина уникална.




Яндзъ - КитайНа запад от Шанхай се намира град Нанкин, друг голям град в източната част на Китай, където се намира и моста "Яндзъ".Моста е построен през 1968г. и включва четири лентово пътно платно, което през деня е изключително натоварено, поради което преминаването в по-късните часове на деня е за предпочитане.




Hangzhou Bridge - КитайВ непосредствена близост до Шанхай се намира и друг голям мост - "Hangzhou Bridge".Моста е дълъг повече от 35 км. и погледнат от високо, наистина бихте си казали, че това е най-странният мост, който сте виждали, тъй като към него са изградени множество детелини и различни сложни пътни възли.


0 коментара:

Публикуване на коментар